Miranda Brands portret-0463 835x1200

Over mij

Alweer sinds 2011 werk ik met veel plezier en interesse binnen het sociaal domein, voornamelijk op het gebied van de Wmo. Eerst op projectbasis via detachering en sinds 2019 als zelfstandige. Naast Wmo consulent ben ik ook inzetbaar als praktijkbegeleider, verbeterconsulent of als bemiddelaar bij dossiers/casussen van inwoners met wie de verhouding is verstoord.

Ervaring bij meer dan 20 gemeenten

De afgelopen jaren werkte ik voor heel veel gemeenten in diverse functies maar meestal als all round Wmo-consulent. Als vervanger bij ziekte of zwangerschapsverlof van vaste medewerkers of om mee te helpen achterstanden in te lopen in het verwerken van Wmo-meldingen.

Ik ben hectiek gewend en ben bekend met de verschillende manieren waarop gemeenten de uitvoering van de Wmo hebben georganiseerd. Hiernaast heb ik veel geleerd over de verschillende groepsdynamieken op de afdelingen door te ervaren, observeren en te analyseren. 

Waarom WMO Beter?

Regelmatig wordt mij door een leidinggevende of coördinator van de afdeling waar ik werk gevraagd hoe het bij een andere gemeente is geregeld. Ik vind het leuk om mijn kennis te delen maar in mijn rol als consulent vind ik het niet mijn plaats om advies te geven. Dit heeft me aan het denken gezet.

Met WMO Beter stel ik me niet meer alleen beschikbaar als allround Wmo-consulent, maar o.a. ook als verbeterconsulent. Ik wil graag het contact houden met de inwoners én als consulent blijven werken. Tegelijkertijd ervaar ik ook hoe de werkplek bij u georganiseerd is en signaleer ik wat er wel en niet goed gaat. Hiermee kan ik vanuit mijn ervaring bij andere gemeentes oplossingen of verbeteringen aandragen, waarmee uw (werk)processen geoptimaliseerd worden.

Daarnaast leid ik als praktijkbegeleider junior-consulenten in de praktijk op en kan ik op verzoek ingezet worden als bemiddelaar bij verstoorde verhoudingen tussen een inwoner en de gemeente.

Interesse in een van mijn diensten?